rčenie: Maca je rastlina pestovaná v Peru, jedlá časť je jej koreň. Koreň z macy je spracovaný do prášku, ktorý obsahuje: proteíny najmä vo forme polypeptidov a aminokyselín, sacharidy, vlákninu, vitamíny: B1, B2, B6, B12, C a E, minerály: vápnik, železo, zinok a magnézium, glukozinoláty. Maca má priaznivý vplyv na normalizáciu funkcií nervovej sústavy , na správnu funkciu svalov a na zdravé kosti. Taktiež má schopnosť vyrovnávať hormonálnu hladinu, stimulovať produkciu pohlavných hormónov. V Peru koreň Macy bežne podávajú deťom, pre správny rozvoj nervovej sústavy, lepšiemu sústredeniu a pamäti. Maca je ideálnym produktom, pre rekreačných a aktívnych športovcov , ktorý chcú zvýšiť vytrvalosť alebo silu. Maca má nízky glykemický index, je bezpečná pre diabetikov.