Vhodné pre zvýšenie telesného výkonu. Palatinóza je disacharid, jedná sa o isomaltulózu. Čistý, biely, kryštalický prášok odvodený z repného cukru, s prirodzeným profilom sladivosti pripomínajúcim cukor. Hodnota GI je 32 a je to jediný glykemický cukor na báze glukózy, ktorý poskytuje kontrolovaný príjem energie v predĺženom časovom období. Pri konzumácii sacharózy sa hladina glukózy v krvi vracia k pôvodným hodnotám behom jednej hodiny, u Palatinózy to trvá 2 hodiny. Trávenie a vstrebávanie je prakticky kompletné na konci tenkého čreva. Ak je úplne a pomaly strávená, dodáva telu energiu plnú sacharidov (4 kcal/g) po dlhšiu dobu, čo má vplyv na pomalý, celkove nižší vzostup krvného cukru. Jej nízky GI umožňuje vyšší podiel energie získanej zo spaľovania tukov, v porovnaní s dostupnými sacharidmi. Športovci, ktorí používajú sacharidy na vytrvalostný tréning, požitím Palatinózy vyvolajú vo zvýšenej miere oxidáciu tukov, čím šetria svalový glykogén v ľudskom tele. Palatinóza je aj lepšia voľba kalórií pre deti, pretože pri fyzickej aktivite zlepšuje mentálne sústredenie a výkonnosť. Palatinóza nespôsobuje povlak a vznik zubného kazu, čo je v porovnaní s ostatnými cukrami výborná vlastnosť. Palatinóza je vhodná do rôznych nápojov, pretože je stála na kyslé prostredie. Práškový nápoj s Palatinózou nevytvára hrudky a zostáva v disperznom stave s dobrou rozpustnosťou. Je tiež rezistentná na pôsobenie mikróbov a taktiež baktérií mliečneho kvasenia, takže je vhodná aj do mliečnych nápojov. V porovnaní s cukrom je sladivosť Palatinózy asi polovičná a môže byť použitá v kombinácii s inými sacharidmi alebo sladidlami, čo umožňuje pripraviť nápoje podľa vlastnej chuti.